Skip to main content

Woensdag 20 november | Keep the customer satisfied

In het bedrijfsleven gonst het al jaren van geluiden over klantreizen en klantervaring “to keep the customer satisfied” zonder dat dit tot wijdverbreide resultaten heeft geleid. Er zijn weliswaar vernieuwers in verschillende bedrijfstakken die hun manier van werken drastisch hebben herzien ten gunste van de klantbeleving (zoals Cool Blue, Amazon, Citizen M) en tal van organisaties hebben de nodige transformaties doorgevoerd om klantervaringen te verbeteren. Maar ondanks deze transformaties en de brede interesse in dit onderwerp, heeft de gemiddelde organisatie maar beperkte resultaten geboekt ten aanzien van hun initiatieven gericht op klantbeleving.

Mavim helpt om transparantie te creëren en biedt een visualisatie van je bedrijfsmodel, de mogelijkheid de voortgang in de voorgedefinieerde doelen te meten en te monitoren, alsmede het perspectief om verborgen belemmeringen (bottlenecks in de processen en in de klantreis) zichtbaar te maken. Deze drie componenten ondergebracht in één platform helpen bij de visualisatie, de prioritering en continue monitoring van het beheren van de klantreis en klantbeleving.

Webinar Transformeren met Service Design - On Demand

09:30 - 10:00 Online

In dit webinar gaan De Processpecialisten aan de hand van best practices nader in op de wijze hoe je gestructureerd kunt werken aan een vertaling van de klantvraag naar jouw organisatie.

Webinar Customer Journey Optimization - On Demand

11:00 - 11:30 Online

Neem deel aan dit Engelstalige webinar van onze collega Carel Hoytema van Konijnenburg en ontdek hoe Carel de afgelopen jaren al vele multinationals heeft begeleid in hun verbeter- en transformatieprogramma's. Met als resultaat agile organisaties die het hoofd kunnen bieden aan de snel veranderende klanteisen in dit digitale tijdperk.

Inspiratiesessie Succesvol implementeren van klantreizen

13:30 - 16:00 Nessos, Bunnik

Tijdens de Inspiratiesessie Klantreizen presenteren Nessos en De Blauwe Fabriek, met behulp van het Mavim Platform, gezamenlijk een aanpak voor het succesvol implementeren van klantreizen in organisaties.

Copyright © 2019 Mavim B.V.